Wat is EDMR

Tarieven en uitgebreide uitleg over EDMR

Wat zijn de tarieven van EDMR en hoe werkt het?

Tarieven

Intakegesprek: €125.

Opvolgsessies: €105 per uur, waarbij het belangrijk te weten is dat we in een intensief traject soms werken met sessies van 75 of 90 minuten.

Het intakegesprek duurt een uur. Dit omvat opstart van jouw dossier en in deze intake beluister ik jouw verhaal en bekijk ik of ik de juiste persoon ben met de juiste expertise om jouw probleem te begeleiden (eventueel verwijs ik je door). Jij kan dan ook voelen of jij je goed voelt bij mij om verder aan de slag te gaan.

Als we samen aan de slag gaan werken we meestal met trajecten van 5 sessies per keer die je zelf online kan inboeken. Na 5 sessies evalueren waar we staan, hoe we verder werken en of we eventueel een integratiepauze inlassen.

 

Terugbetaling?

Elke mutualiteit voorziet een terugbetaling van €10 per sessie voor X-aantal sessies per jaar, dit verschilt per mutualiteit. Als je komt mag je het terubetalingsformulier van jouw mutualiteit meebrengen, dan vul ik dit in. Dit formulier vind je normaal online of kan je opvragen bij hen.

 

Meer uitleg over EMDR en mijn aanpak

EMDR of Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een therapie die onverwerkte herinneringen helpt verwerken.

Vaak liggen pijnlijke ervaringen aan de basis van problemen in ons leven. Een duidelijk voorbeeld is een traumatische ervaring zoals een auto-ongeluk wat kan leiden tot gevoelens van onveiligheid, slaapproblemen en angsten.

Ook allerlei andere negatieve ervaringen kunnen sporen nalaten, afhankelijk van de impact die ze hadden op de persoon en hoe de ervaring in het lichaam werd opgeslagen. EMDR richt zich op alle onverwerkte negatieve en pijnlijke ervaringen die in het hier en nu nog klachten veroorzaken.

Soms is het verband tussen de pijnlijke ervaringen en het actuele probleem duidelijk, zoals schrik om met de auto te rijden na een auto-ongeluk. Vaak is die link echter minder duidelijk.

In de eerste fase van de EMDR-therapie onderzoeken we of je huidige problemen gelinkt kunnen worden aan onverwerkte, pijnlijke herinneringen. We zoeken naar jouw onverwerkte sleutelmomenten en brengen deze in kaart. We bekijken ook of er eerst nog voorbereidend werk nodig is alvorens we samen aan de slag kunnen met EMDR.

 

EMDR therapie binnen een holistische aanpak

Ik ben van opleiding klinisch psycholoog, integratief psychotherapeut en EMDR therapeut, en later heb ik me bijgeschoold tot orthomoleculair en KPNI therapeut.

Mijn ondersteuning en aanpak zijn in de eerste plaats actiegericht en holistisch, wat betekent dat leefstijl en voeding in het totale pakket kunnen thuishoren voor mij. Ook wat betreft psychische klachten zijn er leefstijlinterventies die kunnen ondersteunen. Ik zie lichaam en geest als één en vind het dan ook belangrijk om beide te betrekken in therapie, als iemand daarvoor open staat.

Ik merk in de praktijk dat het veranderen van enkele kleine zaken in leefstijl en voeding voor extra energie kan zorgen zodat iemand stabieler functioneert en flexibeler en stressbestendiger wordt. Dit kan een persoon ook echt klaarstomen om een dieper therapeutisch proces aan te kunnen, als zou blijken dat dat nodig is. Voeding en leefstijl kunnen voor mij dus een vorm van voorbereidende stabilisatie zijn, of een energieverhogende aanvulling op de EMDR therapie, maar soms hebben zij ook een helende en oplossende werking.

Ik wil graag meer weten over het EMDR Traject