EMDR traject

VERWERK WAT JOU TEGENHOUDT

Zo werkt het

Tijdens het EMDR traject gaan we op zoek naar de essentie en de wortels van je psychische klachten. Daarna zetten we bilaterale stimulatie in wat kan helpen om de onverwerkte ervaringen en gebeurtenissen te verwerken die tot op de dag van vandaag invloed hebben op jouw levenskwaliteit

Het traject bestaat uit verschillende fases:

Intakegesprek | 1u

Ik luister naar jouw verhaal en naar de obstakels waar je op botst. Daarna schatten we in of we samen aan de slag kunnen. Indien nodig verwijs ik je door.

FASE 1 | Voorbereiding & stabilisatie

We brengen jouw klachten en de kern ervan grondig in kaart zodat we die kunnen aanpakken. We gaan op zoek naar inzicht in je patronen.

Indien nodig werken we met stabilisatie-oefeningen die passen bij jou, die je zenuwstelsel ontspannen en je veerkracht vergroten.

FASE 2 | Verwerking

De eigenlijke verwerking gebeurt met de desensitisatie en reprocessing fase van EMDR therapie. Hierdoor worden onverwerkte ervaringen geïntegreerd met adaptieve netwerken in je brein, waarbij de communicatie tussen de prefrontale cortex en jouw emotionele brein terug beter verloopt.

FASE 3 | Integratie

Er is ook ruimte binnen de therapie voor gewone gesprekken tussen EMDR sessies door om te reflecteren over gebeurtenissen uit het nu, en om inzichten en verwerking te verbinden met elkaar, te laten landen en integreren.

EMDR staat voor 

Eye Movement Desensitisation & Reprocessing. 

Via bilaterale stimulatie maken we de neuromatrix los die verweven zit rond jouw klachten en waardoor je steeds getriggerd wordt in dezelfde symptomen en patronen.

Symptomen waarbij EMDR kan helpen

Meld je aan en ontvang een link om je intake te boeken

De wachttijd is momenteel beperkt: meld je aan en ik bezorg jou een link om reeds een intakegesprek te boeken.

Tarieven

Belangrijk om te weten