Lifestyle tools

mijn favoriete Producten & partners

Ik krijg vaak veel dezelfde vragen!

Welke soort magnesium ik de beste vind, waar ik ga voor de zaligste massage of wat ik gebruik qua huidverzorging, welke shampoo, waar ik mijn vlees en brood haal, …

Ik deel graag al mijn favorieten!

Brood, pasta, crackers

Treat is een lijn ontwikkeld door een PNI collega. Zij hebben brood-, pannenkoeken- & browniemixen, crackers en koekjes, pasta in meerdere vormen zonder gluten, granen, suikers, mais, soja, peulvruchten & aardappel. Goed voor de darm en de bloedsuikerspiegel. Via deze link kan je 5% korting krijgen op alle producten en 10% korting vanaf 10 stuks. Met de code “FRAN10” kan je bij het afrekenen een extra eenmalige korting van 10% verkrijgen bovenop de andere korting! (Dit is een affiliatelink).

De Silver Fox Foods is een bakkerij in Astene waar ze broodjes verkopen die in feite geen brood zijn: zonder gluten, suikers, mais, soja, peulvruchten & aardappel. Ze gebruiken soms wel pseudogranen (helemaal ok).

In mijn e-book bundel “glutenvrij, melkvrij en vrij van geraffineerde suikers” vind je nog meer gezonde alternatieven, samen met recepten en wat uitleg over gluten.

 

Huid- & haarverzorging

Alles wat je op je huid smeert komt in je bloedbaan.

Ik scan dan ook al mijn huidproducten met de yuka app. Ik ben zeer kritisch op xeno-oestrogenen, parabenen, phenoxyethanol en andere hormoonverstorende en kankerverwekkende stoffen.

Mijn favoriete merken:

  • Jungluck: zuivere & natuurlijke producten, aandacht voor ecologie, productie in Duitsland.*
  • Self: Belgisch, natuurlijke oorsprong*.
  • Cîme: Belgisch, biologisch en ecologisch*. 
  • Rainpharma: Belgisch, 100% plantaardig en natuurlijk.
  • Bruns: shampoo en haarverzorging. Biologisch en ecologisch. Handmade in Zweden! Ik koop de mijne bij de natuurkapster Jaline in Gent.
 
 
 

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat een rol speelt als belangrijke cofactor in meer dan 300 enzymsystemen die verschillende biochemische belangrijke reacties ondersteunen in het lichaam. Denk maar aan de aanmaak van eiwitten, spier- en zenuwfunctie, de regulatie van je bloedsuikerspiegel en je bloeddruk: magnesium speelt hierin een rol. Magnesium speelt ook een rol in energieproductie, de ontwikkeling van gezonde botten, de activatie van vitamine D, een gezond hartritme en nog veel meer. Er zijn aanwijzingen dat stress magnesium kan opsouperen en iemand gevoeliger kan maken voor stress, uitputting en depressie.

Over het inzetten van magnesium als supplement en het effect ervan zijn in de wetenschappelijke literatuur nog veel onduidelijkheden. In mijn praktijk en persoonlijk merk ik wel positieve effecten (maar wetenschappelijke conclusies kan je hieruit niet trekken!). Het is altijd goed om je goed in te lezen en bij twijfels te overleggen met je arts of therapeut.

Magnesium vind je in groene groenten, noten, pitten en zaden, cacao, vis en schaaldieren. Het is dus zeker een goed idee deze vaker op het menu te zetten.

Wil je aanvullen met een supplement: overleg met je arts of therapeut. En wees alert voor een goed opneembare vorm.

Ik neem vaak actimag plus van Energetica Natura. Via deze link krijg je 10% korting (Dit is een affiliatelink).. Deze vorm is glycerofosfaat en er zitten ook B-vitamines en taurine in. Mijn 2e favoriet is magnesium in bisglycinaatvorm. 

Wil je meer lezen over magnesium, onderzoek en healthclaims rond magnesium? Bekijk deze links:

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/

https://www.foodbusinessnews.net/articles/20408-fda-approves-qualified-health-claim-for-magnesium

https://www.healthline.com/nutrition/magnesium-benefits#mood

https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1807

Massage, facial en kapsel

Massages

Heerlijke energetische massages: bij Angelique van Les Mains d’Or in Kruisem.

Zalige shiatsu massages: bij Chez Jennie in Wondelgem. 

 

Kapsters

Natuurkapster Jaline streeft er net zoals ik naar om alles “chemical free” te houden. Dankzij haar ontdekte ik de haarproducten van Bruns. Sinds ik deze gebruik merk ik echt dat mijn haar zachter en gezonder aanvoelt! Jaline is expert in verzorgen en knippen van krullen. Ze heeft een salon* in Gent.

Ellen Durieux is kapster en collega orthomoleculair therapeut. Ze heeft dus aandacht voor gezond haar: van buitenuit én van binnenuit. Ze specialiseert zich in hoofdhuid- en haarproblemen. Ze werkt bij Coupe Maison in Gent.

Facials

Angelique van Les Mains d’Or is gespecialiseerd in allerlei huidproblemen en biedt geavanceerde behandelingen aan, alsook ontspannende gezichtsmassages.

Het moet gezegd zijn dat Leen, Anja en Seal van schoonheidsinstituut Estetiek Bruneel ook heerlijke gezichtsverzorgingen bieden, je komt er in de zevende hemel weer buiten.

Beide instituten hebben ook aandacht voor een gezonde huid van binnenuit.

Detox

We leven in een steeds toxischere wereld. Er zijn veel vervuilende factoren waar we geen invloed op hebben. Het heeft geen zin ons daarover (al te veel) zorgen te maken. Het werkt beter voor onze stemming en gezondheid om ons te focussen op de dingen waar we wél controle over hebben. 

Denk b.v. na over welk water je drinkt, waar je je groenten, fruit en vlees haalt, welke vis je koopt, wat je op je huid smeert en welke suppletie je al dan niet neemt!

En overweeg om elk seizoen grote kuis te houden in je huis en in je lichaam. Je kan hiervoor de detox smoothie inzetten, thee trekken van verse en/of gedroogde paardenbloemen of gun jezelf een 30 dagen “no alcohol & no sugar” challenge! Weet dat Omega 3 belangrijk is voor flexibele celmembranen, wat belangrijk is om afval goed uit de cel te kunnen transporteren. Plan hier eventueel jouw Omega 3 test!

 

Verantwoord en gezond vlees & gevogelte

Hoef ik je er nog van te overtuigen dat vlees niet gezond is als het afkomstig is van dieren die:

  • Niet of amper bewogen hebben
  • Geen of weinig daglicht zagen
  • Hormonen en/of antibiotica kregen
  • Niet hun natuurlijke voedsel kregen, maar wel bespoten graan? Het natuurlijke voedsel van runderen is gras. Kippen zijn alleseters en smullen van o.a. wormen, slakken en insecten.
  • Veel stress hebben gekend en vaak meteen werden weggetrokken van hun jongen?

Dit soort vlees heeft een héél andere vetzurensamenstelling en nutriëntenwaarde, en heeft een heel andere impact in ons lichaam en op ons microbioom. Lees: ontsteking! (Om nog maar te zwijgen van het klimaat en de bodem).

Grasgevoerd vlees en organen, en eieren en vlees van kippen en kalkoenen die ruimte kregen om te scharrelen is net heel voedzaam.

Ik haal mijn vlees bij De Woeste Grond. Op hun website kan je hun missie nalezen. De dieren worden goed verzorgd, krijgen geen antibiotica of hormonen, krijgen hun natuurlijk voedsel én de natuurboeren begeleiden hun dieren zelf naar de slacht en blijven erbij tot het einde. Ik koop grote hoeveelheden in de webshop en vries deze dan in.

Couvert is een gelijkaardig Belgisch initiatief!

Acupressuurmat, roodlicht- & daglichttherapie

Acupressuurmat

Mijn favoriete tool om ’s avonds te ontprikkelen en te unwinden: mijn acupressuurmat.

De eerste minuten zijn pijnlijk, maar rond minuut zes beginnen de endorfines in te kicken en volgt een zalige relaxatie vergezeld van gedachtenloosheid. 

Ik gun mezelf 20 minuutjes op deze mat als ik voel dat mijn hoofd blijft doorrazen in allerlei gedachten.

Ik heb een shaktimat, maar er zijn zeker nog goede matten!

Bioritmetools

Zeker in de winter gebruik ik een roodlichtlamp en een daglichtlamp.

Met een roodlichtlamp boots je het licht na van de opgaande en ondergaande zon: dit pas ik toe meteen na wakker worden samen met een meditatie. Opgelet: je mag niet in dit licht kijken. Sluit steeds je ogen of gebruik een beschermbril. Het licht penetreert doorheen je oogleden, en geeft ook met gesloten ogen het juiste signaal aan het brein waardoor melatonine, cortisol en serotonine o.a. goed gereguleerd worden. ’s Avonds kan je dit weer doen enkele uren voor je gaat slapen. Idealiter ga je natuurlijk naar buiten als de zon opkomt en ondergaat om je brein de juiste signalen te geven, maar door drukte en onze seizoenen lukt dat vaak niet. Ik heb een roodlichtlamp van mitolight.

Rond middaguur is het goed om weer even naar buiten te gaan of even voor je daglichtlamp met fullspectrum licht te zitten van (minstens) 10.000 lux, zoals bijvoorbeeld deze.

Meer bioritmetips kan je vinden in mijn e-book Bioritme!

Favoriete gezondheidsboeken

Dé boeken die elke vrouw zou moeten lezen om haar hormonen en cyclus te begrijpen, verzorgen, herstellen, reguleren en omarmen met liefde:

 

Topboek waarin àlles rond adem wordt samengebracht in een helder en amusant boek. Je leert ook meer over adem en hyperventilatie, paniek en angst, sinusitis, snurken en apneu.

 

Boek met zeer heldere en concreet toepasbare gezondheidstips! Leer de signalen van je lichaam kennen, geschreven door mijn topcollega.

 

Heldere uitleg over de leefstijl die evolutionair bij ons past als mens, ook voor mensen die niet voetballen:

 
(De links naar de boeken zijn affiliatelinks).
 

Als iets een affiliate link is, dan vermeld ik dit steeds.
De meeste links op mijn volledige website zijn dit niet.

Staat erbij dat het een affiliatelink is,
dan kan het zijn dat ik commissie krijg als jij via mijn link een aankoop zou doen.

De verstrekte informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als medisch advies of ter vervanging van het medisch advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Bij symptomen of ziekte, raadpleeg je arts.